блог

Как да изберем правилното осветление?

Един от елементите, които ще поддържат енергията ви жива в жилищните помещения, са правилните приложения за осветление. Особено тези, които ще го прилагат за първи път в дома си, търсят отговор на въпроса как да изберат правилното осветление.
Ако целта е просто да осветите дадена област, можете да направите това по много начини. Възможно е обаче да говорим за процес, който ни предстои, за да направим правилния избор. Толкова много, че трябва да вземете предвид различни фактори при избора на осветление. Критериите, от които се нуждаете, когато избирате осветление, особено във вашето жилищно пространство, са следните.
• Целете се
• Количество светлина
• Качество на светлината
• Тип осветително тяло
Причината да се съсредоточите върху тези критерии е да добавите визуален комфорт към пространството, в което живеете. Скъпите, стилни тела могат да добавят красота към вашето пространство. Въпреки това, не е възможно да се постигне ефективност от осветлението, освен ако не осигурява комфорт. Различните съвети, които трябва да имате предвид при избора на правилното осветление, ще ви насочат на правилния път.

Важен е размерът на площта, която ще бъде осветена

При правилния начин на осветление размерът на площта, която искате да осветите, става важен. Особено ако искате да закупите полилей, дължината и ширината на стаята ви са най-важният ориентир за измерване. По този начин е възможно да се заплати информация за размера на осветителното тяло и полилея в най-идеалните размери според получената сума.
Друг важен елемент в осветлението е архитектурата и декорът. Така се планира да се установи перфектен баланс между архитектурното и декоративното осветление. Светлина, поставена на тавана, може да придаде цялостно сияние. Въпреки това, за произведение на изкуството, портрет, картина или друго изкуство в стаята е важно да добавите допълнително осветление.
Що се отнася до осветлението, функционалността е на преден план. Но светлината, която отразява настроението и емоциите на човека, също инициира процеса на реакция. Светлината, която насочва естетиката на региона, се превръща във фокусна точка на дизайна на този етап. По този начин е възможно да се говори за богато украсени полилеи до прости сферични висулки и големи селски дървени светлини. Толкова много, че невероятна атмосфера може да се създаде само чрез осветление. Освен това нивата на осветеност са важни, защото елиминират тъмните зони в стаята, а различните нива създават уютно и топло усещане, за разлика от грубото.

Определете вашата цел в осветлението

Вашата цел е важна да осветите правилната зона с правилния източник на светлина. Предназначението е важно от гледна точка на целостта на смисъла, който ще даде на обекта, къде с каква светлинна сила да освети. В зависимост от предназначението ви, осветлението излиза на преден план. Например, ако снимате сцени с филм, може да имате нужда от различни източници на светлина и ключови светлини. Ако обаче това е вашето постоянно жилищно пространство, темата се променя. За това цветът на светлината е един от въпросите, които трябва да се вземат предвид, както и полилеите и стенното осветление.

Определяне на размерите на необходимите осветителни тела

Когато решавате какво осветително тяло да закупите, първо трябва да вземете предвид неговия размер. За вашето пространство, което не изглежда пропорционално малко, достатъчно голямо приспособление може да е добра идея. Но за околното осветление е необходимо да се измери дължината и ширината на помещението. След това ги добавете заедно и намерете общата площ. Така ще се намери идеалният размер за осветително тяло.
Едно нещо, което не трябва да забравяте; Един единствен полилей или висулка не е достатъчен, за да освети цялата стая. Поради тази причина настолните или подовите лампи, нощните лампи и работното осветление на мивката и тоалетната масичка представляват всички видове осветление.

Стилове на осветление

Един от най-големите въпроси относно избора на осветление е какъв стил да изберете и трябва ли всички да съвпадат? Той намира отговор на въпроса си. Една стая може да има няколко различни метални покрития. Но вие искате да изберете доминиращ метал, който да използвате във вашия дом. Например, напълно добре е да използвате комбинация от матово черно и месингови метални акценти за хардуер на шкафове, кранове за мивки и дръжки на вратите във вашия дом. Това може да ви помогне да решите кой цвят да използвате за вашето осветително тяло. Така че, ако имате месингов обков, черен кран за мивка и месингови корнизи за завеси в кухнята си, а доминиращият метал в дома ви е черен, вероятно ще искате да изберете черни тела за вашата кухня по-горе.
Осветлението е супер забавен и сравнително лесен начин да добавите драматизъм или да подчертаете всяка стая. Толкова много, че пиесите на светлината са най-добрият начин за драма. Понякога най-простите стаи се нуждаят от готин полилей, който да им даде необходимата мощност. Въпреки че красивите осветителни тела са малко инвестиция, те могат да ви предложат икономични решения, особено когато имате нужда от повече от едно.