блог

Неща, които трябва да имате предвид, когато купувате дивани

Закупуването на гарнитури е една от най-важните инвестиции за вашия дом. До такава степен, че холът и диванът, където прекарвате най-много време в дома си, четене, ядене, гледане на телевизия, подремване, забавление и приятни разговори с любимите ви хора са основните неща, които винаги ще искате.

Освен спалнята, мястото, където ще прекарвате най-много време в дома си, е холът и диваните. Поради тази причина е необходимо да се запознаете с проблемите, които трябва да вземете предвид, когато купувате вашия диван или дивани.

Какво трябва да обмисля, преди да купя диван?

Възможно е да има проблеми, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате индивидуално мебели. Хората обаче може да пропуснат някои точки, преди да купят. Поради тази причина основните точки, които трябва да имате предвид при закупуване на диван, са следните.

  • Опитайте дивана и местата за сядане.
  • Опитайте се да купите добър диван.
  • Разгледайте скелета на дивана.
  • Обогатете със специални бележки за поръчка за вас.
  • Проверете декоративните възглавници и възглавници.
  • Съсредоточете се върху материята и характеристиките на дивана.
  • Обърнете внимание на размерите на вашата стая с дивана.

Опитайте комплект диван

За удобно седене дълбочината на седалките с добър диван трябва да бъде най-малко 60 см. Особено ако имате дълги крака, това ви позволява да маневрирате с удобно седене. Дълбочините на диваните, произвеждани в индустрията, са различни. Височината на седалката трябва да бъде 45 – 50 см според проекта. Тази разлика във височината и дълбочината може да не осигурят комфорт с деформация при седене. Поради тази причина първо трябва да опитате, преди да купите комплекта диван.

Уверете се, че е достатъчно дълго, особено ако предпочитате да лежите на дивана, да гледате телевизия, да четете книга и да подремвате. Високите хора може също да помислят за диван с по-висока облегалка за допълнителна опора. Въпреки това може да е важно гостите на борда да са в комфорта на удобно легло.

Скелетът на дивана е важен

Най-важната част от един качествен диван е неговият скелет. Колкото по-здрава е скелетната структура, толкова по-полезна ще бъде и ще позволи дълготрайна употреба. Рамка от масивна твърда дървесина беше добър вариант. Но трябва да внимавате с ПДЧ или метална конструкция. Също така, съображенията за гаранция преди покупка са важни. Продуктите с дългосрочна гаранция имат много повече смисъл.

Проверете възглавници с декоративни възглавници

Други елементи, които правят седящата група и дивана удобни и уютни са декоративните възглавници. Що се отнася до облегалката и седалката на дивана, пълните с пера възглавници са много удобни, но се нуждаят от редовна подплата, докато пяната или пълнежът от влакна могат да се сплескат и да загубят формата си с течение на времето. Освен това се уверете, че тъканите се отстраняват в отговор на замърсяване и че могат да се перат.

Съсредоточете се върху тъканта и нейните свойства

Независимо дали предпочитате смел цвят, шарка или неутрален цвят, вашият избор на тапицерия ще има голямо влияние върху стаята. Така че избирайте внимателно, за да се уверите, че отговаря на вашето оформление. Естествените материали могат да избледнеят при силна слънчева светлина. Поради тази причина синтетичната тъкан може да бъде предпочитана, ако диванът ще бъде близо до прозореца.

Диванските комплекти са особено важни в претъпкан семеен дом. Ако имате куче или котка в дома си, изберете лесен за почистване плат. Кожа, микрофибър, кадифе и платно са добри варианти в този случай. Текстурираните тъкани, от друга страна, са издръжливи и по-прощаващи петна, а разхлабените завеси си струва да бъдат проучени, тъй като могат да се свалят за почистване, а някои могат да се перат.

Не забравяйте размерите на стаята си с дивана

Няма нищо по-лошо от закупуването на мебели, които не отговарят на вашето пространство. Така че измервайте, преди да предприемете нещо. Извадете вашия метър и се уверете, че сте сигурни в максималните размери на дивана, които да пасват на вашето пространство. Не забравяйте да запишете вашите измервания по отношение на ширината, дълбочината и дори дължината на диваните. Не забравяйте да проверите разстоянието между сърцевините на нагревателя и другите аксесоари и мебели на мястото.

Ако достъпът е ограничен, може да се наложи да изберете стил с ниска облегалка, който е модулен диван, който може да бъде доставен с подвижни крака или дори секции. Или ако имате малка стая, помислете за диван за двама или двама. Можете да имате мечтания диван наоколо, но трябва да сте и практични. И накрая, благодарение на новите технологии, размерите на вашата стая и мобилните приложения могат да ви помогнат в това отношение.