блог

На какво трябва да обърнем внимание, за да удължим живота на седящите групи?

Групите за сядане естествено ще променят формата и външния си вид с течение на времето. Можете да използвате вашите мебели, които се открояват в хола в продължение на много години, когато се грижат правилно за тях. Поддържането им в отлично състояние ще помогне да се запази привлекателността на стаята. Дори и да наемете прислужница да почисти къщата ви, те не могат да накарат износените мебели отново да изглеждат нови. Най-важните въпроси, които ще определят живота на седящите групи, са следните:

  • Рамка за мебели
  • Използван материал
  • Плат и кожа
  • Устойчивост на избледняване

Подови протектори

Протекторите за под се предлагат в много различни стилове. Протекторите са предназначени да предотвратят вдлъбнатини по пода, следи по килима и дори драскотини по твърди повърхности. Но те помагат за намаляване на натиска върху краката на дивана, когато става въпрос за защита на мебелите. В зависимост от вида протектор, който изберете, той ще поеме удара и ще позволи на мебелите да се движат по-лесно.

Протектори за тъкани

Ако се страхувате от петна, причинени от вас или вашите деца, трябва да използвате протектор за плат. Този артикул може да предотврати всяко разливане. По този начин седалката ви не се цапа.
Не забравяйте да смените платненото покритие, когато стане замърсено и разхвърляно, така че комплектите дивани да изглеждат страхотно и да се чувстват удобни за сядане.

Калъфи за седалки

За да предпазите калъфите си за седалки от деца, домашни любимци, разливи, течове, петна и други; Можете да закупите покривала за мебели, подходящи за вашия комплект.

Оформление на стаята

Ако стаята ви е изложена на ограничена светлина, можете да пренаредите мебелите си, за да ги предпазите от пряка слънчева светлина. Дори лекото намаляване на времето, през което вашите мебели са изложени на UV лъчи, ще помогне. Колкото по-дълго го излагате на слънчева светлина или го насочвате, толкова по-бързо цветът му ще избледнее и тъканта ще се повреди. Можете да удължите живота им, като ги преместите в сенчестите части на стаите си.

Оформление на възглавницата

Тапицерията на вашия диван ще се променя, докато го използвате. Ето защо е важно да сменяте възглавниците редовно, за да осигурите възможно най-равномерно износване и използване. Можете да използвате тази възможност, за да разпределите износването възможно най-много.

Модели дивани с дълъг живот

Egeser Mebeli подчертава значението на рамката на дивана. Някои са изработени от пластмаса, други са направени от стомана или ламинирани листове, но дървото е най-добро. Най-издръжливите рамки са направени от плътна твърда дървесина като орех, клен или тиково дърво. Те обикновено издържат по-дълго от евтината дървесина като ела и бор.

Най-дълготрайните мебелни рамки се създават чрез закрепване на дървени гвоздеи към дупки, наречени дограма с шипове. По-разпространената рамкова конструкция използва дюбели, винтове, лепила и скоби, както и ъглови блокове и допълнителни дървени парчета.

За да бъдат дълготрайни дамаските във вашите дивани;

  • Използвайте прахосмукачка или мека четка, за да отстраните праха от повърхността.
  • Почистете повърхността от мръсотия и пясък, които могат да имат абразивен и увреждащ ефект, особено при светли цветове.
  • ​Не използвайте никакви препарати/химикали за премахване на петна и петна.
  • Някои следи могат да бъдат отстранени с кърпа, навлажнена с мека сапунена вода. Ако възникне разлив, подсушете го със суха, чиста кърпа.
  • Избягвайте продължителното излагане на слънчева светлина, горещи зони и радиатори.
  • Ако имате домашни любимци, не забравяйте, че ноктите могат да повредят всеки остър предмет, особено мека мебел.
  • За дълголетието на кожените дивани;
  • Използвайте чиста, мека и суха кърпа, за да отстраните повърхностния прах, не използвайте остри инструменти.
  • Използвайте професионални химикали, за да сте сигурни, че кожите няма да се напукат и периодично да обезцветяват.
  • Ако има петна от течност, веднага попийте с абсорбираща хартия, а след това с мека суха кърпа. Не сушете кожата на слънчева светлина или със сешоар.
  • Избягвайте продължителното излагане на слънчева светлина, което може да причини обезцветяване и дръжте кожата далеч от нагреватели или камина, които могат да доведат до напукване или изсъхване.

Дълготрайни и модерни групи за сядане

Намирането на подходящия за вашия дом сред толкова много различни опции може да бъде непосилно. В Egeser Mebeli разполагаме с екип от експерти, които могат да ви помогнат безплатно да създадете мебели по поръчка, да определите декора си, да съставите бюджет или да предоставите експертни мнения. Ние сме тук, за да ви предоставим места за сядане, които не само трябва да изглеждат страхотно във вашето пространство, но и да издържат дълго време.