блог

Дивани, където комфортът е на преден план

Стилът на диваните е толкова важен, колкото и удобството им. Удобният диван е задължителна мебел във всеки дом. Това е единственото място, където цялото семейство се събира, за да прекара качествено семейно време. Ако седалките ви не са достатъчно удобни, това означава, че не функционират. Но можете ли да имате едновременно стил и комфорт? да! С различното на Egeser Mebeli можете да разгледате комплектите дивани, които издигат комфорта на следващото ниво.
Основните точки, които трябва да се имат предвид при избора на удобни мебели;
1. Правилна структура на седалката
2. Избор на възглавници
3. Качество на гъбата
4. Ергономична структура
5. Материална структура
6. Функционалност
7. Дълбочина на седалката

Размерите осигуряват комфорт в комплектите дивани

Размерите на вашия стол са важни както за размера на помещението, така и за собствения ви комфорт. Седалките, които са твърде големи или малки за пространството, са грешен избор за стаи. Преди да проектирате вашите пространства с много тесни или оскъдни мебели, трябва да изберете мебели, които пасват на вашата стая. Размерите, които изберете за вашия диван са фактор не само за стила, но и за нивото на комфорт, който ще предложи.

Дайте приоритет на комфорта с предпочитанията за тъкани

Изборът на материя в комплектите дивани е елемент, който влияе по-скоро на комфорта, отколкото на външния вид. Правилният избор е да заложите на избора си на дамаски в комплектите дивани в полза на тези, които са цветни, шарени или в хармония с цветовете на стената. Това прави дивана фокусна точка на стаите и вашите мебели излизат на преден план. Дивани, изработени от кожа и качествени дамаски, са много удобни и издръжливи.

Осигурете комфорт с функционални дивани

Мултифункционалността на вашите мебели е важна както от гледна точка на лекотата на използване, така и от гледна точка на комфорта. Можете да запазите комфорта на преден план с неговите сгъваеми дивани с място за съхранение.

Правилна дълбочина на седалката

Намирането на правилната дълбочина на седалката започва с обмисляне на това как ви харесва да седите. Седите ли предимно с краката си на пода или обичате да прибирате краката си?
• Ако обичате да седите изправени, може да реагирате добре на дълбочина на седене, която поддържа бедрата ви, сгъва коленете ви под ъгъл от 90 градуса и позволява на краката ви да почиват удобно на земята.
• Ако обичате да се свивате, а не да седите прави, дълбокият диван би бил чудесен избор.
Ако планирате да добавите много акцентни възглавници, можете да изберете малко по-дълбоки и да вземете предвид тази допълнителна опора. В зависимост от това какво търсите, не пропускайте дълбочината на дивана, за да си осигурите повече пространство.

Височина на седалката и подплата

Когато височината на седалката на мебел е наистина ниска, по-високите хора може да имат чувството, че просто клякат, вместо да седят, докато по-ниските хора може да усетят краката си да висят от пода.
Колкото по-голяма е дълбочината на седалката, толкова по-ниска може да бъде височината на седалката. Височините на седалките в модерните комфортни седалки варират. Може да се оформи според предпочитанията на човека.

Дължина на седалката

Ако смятате да се излежавате редовно на дивана си, можете да изберете 3-местни модели вместо 2-местни дивани.

Височина на гърба

Височината на гърба е важна за опората и стила. Идеалната височина на облегалката за вашия стол също ще зависи от вашата собствена височина. Ако планирате да поставите телевизор пред дивана, помислете дали искате да отпуснете главата си. Типичната височина на облегалката за най-удобната седалка обикновено варира от 26″ до 32″, а по-високите хора често намират по-висок гръб, за да се чувстват по-поддържащи.

Заден ъгъл

Ако използвате седалката си предимно за накланяне, седалките със завеси (седалки с леко наклонени облегалки) са идеални. Можете да седите изправени в този тип подплатена седалка, но ако имате проблеми с гърба или просто предпочитате по-изправена седалка, седалка с плоска облегалка е потенциално по-добър избор за вас.

Удобни възглавници и качествена пяна

Възглавниците са част от седалката, която ще ви поддържа, докато си почивате. Ето защо изборът на подходяща подплата е важен, за да имате възможно най-удобното изживяване. Въпреки че дунапрените вече се използват широко в много седалки, важно е да знаете, че те могат да варират значително по качество.
Възглавниците в диваните в Егесер Мебели са изработени от висококачествен дунапрен за максимален комфорт. Използва се пяна с ултрависока плътност, за да осигури повече опора на тялото ви в области, където се прилага по-голям натиск, докато седите, като врата и подлакътниците.

Качествено производство

Опитайте да попитате какво дърво е използвано за рамката, всички подробности около пенопластовете, тъканите и пружините, произхода на тъканите и предложенията за грижа. Егесер Мебели и нашият експертен екип са готови да Ви помогнат.